Symfonie voor Angsthazen en Durfals | 2013

Symfonie voor Angsthazen en Durfals | 2013

Educatie in Het Concertgebouw

Symfonie voor Angsthazen en Durfals gaat over een jongen die nergens bang voor is. Om te leren wat angst is gaat hij op reis. Hij beleeft allerlei spannende avonturen, maar bang is hij nog steeds niet. Tot hij een meisje ontmoet waarop hij halsoverkop verliefd wordt.

Tijdens dit schoolconcert waarbij ‘Schilderijen van een Tentoonstelling’ van Modest Moessorgsky als uitgangspunt is genomen mag alles! Opstaan en een wave doen. Lawaai maken en in de handen klappen, of op benen, buik en dijen slaan. Dansjes doen. Een spreekkoor beginnen! Sterker nog… al deze dingen zijn juist de bedoeling! Tijdens de Symfonie voor Angsthazen en Durfals zingen en dansen alle kinderen in de zaal samen met Holland Symfonia. Iedereen heeft de liedjes op school al gerepeteerd. Voorafgaand aan het concert, tijdens de sing-in, is er gelegenheid om de ingestudeerde liedjes alvast een keer samen met alle andere kinderen te oefenen. Opdat iedereen startklaar is als het concert begint!

En om te laten ervaren hoe het is om een artiest te zijn, geeft presentator Eric Robillard waardevolle instructies, terwijl hij het spannende verhaal van de jongen die wil leren griezelen vertelt!

reprise

Symfonie voor Angsthazen en Durfals in beeld


Asielzoekerskinderen treden samen met Holland Symfonia in Het Concertgebouw op
.

Symfonie voor Angsthazen en Durfals in de pers

Vluchtelingenwerk Symfonie voor Durfals

Credits

Holland Symfonia (voorloper van Het Balletorkest)
Henrik Schaefer, dirigent
Lonneke van Straalen, viool
Eric Robillard, presentator/verteller

Toek Numan, componist en arrangeur
Margrith Vrenegoor, regisseur

Symfonie Voor Angsthazen en Durfals is ontwikkeld in opdracht van Het Concertgebouw en Holland Symfonia

Speeldata:

  • Schooljaar 2012-2013

Nieuwsbrief