Kunstkamer

Kunstkamer

i.s.m. Nederlands Dans Theater 1& 2

NDT bestaat 60 jaar en dat vieren wij samen met het jubileumprogramma Kunstkamer!

NDT’s huischoreografen Sol León en Paul Lightfoot en beide associate choreographers, Crystal Pite en Marco Goecke, creëren samen een avondvullend programma waarbij alle NDT 1 én NDT 2 dansers het podium delen.

Kunstkamer vormt een eerbetoon aan de dromen van het gezelschap en het traject dat het de afgelopen zes decennia doorlopen heeft binnen de danskunst. Geïnspireerd door het Rariteitenkabinet (1734) van Albertus Seba gebruiken de choreografen het podium om hun eigen Kunstkamer te vormen, waarmee NDT gepresenteerd wordt als een veelzijdig ‘Gezelschap van Rariteiten’.

Kunstkamer is een uniek project waarin de vier choreografen een intensieve samenwerking aangaan en hun verschillende danstalen verweven tot één creatie, live begeleid door Het Balletorkest.

Voor dit feestelijke programma speelt Het Balletorkest behalve Polka’s van Johann Strauss junior, delen uit Purcell’s ‘King Arthur’ en Gluck’s Dance of the Furies ( uit Orfeo ed Euridice) o.a. ook muziek van de hedendaagse Ijslandse componist Olafur Arnalds en Fratres van Arvo Pärt.

Dirigent: Matthew Rowe

fotografie: Rahi Rezvani

Speeldata:

  • 3, 4, 5, 6, 8, 11 oktober 2019 | Zuiderstrandtheater Den Haag
  • 15 en 16 oktober 2019 | Nationale Opera & Ballet
  • 13, 14, 15, 16 november 2019 | Zuiderstrandtheater Den Haag

Bestel kaarten

Dorian

i.s.m. Het Nationale Ballet en ISH,
dirigent: Karel Deseure

Nieuwsbrief