Educatie

Instrumentengalerij basisschool de Kraal
Instrumentengalerij

Educatie

Naast het begeleiden van dans voorstellingen onderhoudt het Balletorkest een lange traditie van innovatieve en prijswinnende familievoorstellingen. Het Balletorkest werkt hiervoor met diverse partners samen, onder meer het Amsterdamse muziektheatergezelschap Orkater en het dansgezelschap ISH.

In 2016 werd de voorstelling ‘Creatures’ –  in samenwerking met ISH – bekroond met de internationale Young Audiences Music award en in datzelfde jaar won de voorstelling ‘Hans & Grietje’ – in samenwerking met Orkater -verschillende Musical Awards.

De musici zijn heel flexibel inzetbaar, vaak spelen ze uit het hoofd, zonder dirigent en in kostuums, zodat ze een vanzelfsprekend onderdeel vormen van de voorstelling. In 2022 wordt deze traditie voortgezet met de voorstelling ‘Belle en het Beest’ die in de Philharmonie Haarlem in première zal gaan. 

De Nationale Balletacademie

Het Balletorkest werkt sinds 2019 structureel samen met de Nationale Balletacademie. Waar mogelijk verzorgt het Balletorkest de muziek bij de eindvoorstellingen en is eveneens betrokken bij de leerlijn ‘Muziek voor studenten’ van de Nationale Balletacademie. 

Instrumentengalerij

Het Balletorkest gaat graag verbintenissen aan met de buurt zoals de samenwerking met Kunstmagneetschool De Kraal. In Q-factory komen regelmatig klassen van deze buurtschool langs om een orkestrepetitie bij te wonen. Aansluitend aan een repetitie volgt een klassenbezoek waar de kinderen vragen kunnen stellen aan een musicus. Daarnaast is er de mogelijkheid om nader kennis te maken met verschillende instrumenten uit het orkest via de workshop ‘Instrumentengalerij’.

 

 

Nieuwsbrief