Partners

Artistieke partners

Het Nationale Ballet

Het Nationale Ballet toont ballet op internationaal topniveau. Het Balletorkest is de vaste muzikale partner van Het Nationale Ballet.

operaballet.nl

Het Nederlands Dans Theater

Het Nederlands Dans Theater is een eigenzinnig en ambitieus gezelschap dat tot de internationale top van de moderne dans behoort. Het Balletorkest is de vaste muzikale partner van het Nederlands Dans Theater.

ndt.nl

De Nationale Balletacademie

De Nationale Balletacademie is als enige dansopleiding in Nederland gelieerd aan Het Nationale Ballet. De academie leidt jonge getalenteerde dansers op tot het allerhoogste niveau en brengt hen de professionele standaard bij die vereist is om te kunnen dansen bij Het Nationale Ballet of andere dansgezelschappen. Het Balletorkest is de vaste partner van de Nationale Balletacademie. Naast het begeleiden van voorstellingen is het Balletorkest ook betrokken bij de leerlijn ‘Muziek voor studenten’ van de Nationale Balletacademie. 

ahk.nl

ISH

ISH is een danscollectief dat verschillende dansstijlen, straatdisciplines en andere bewegingsvormen samenvoegt en verbindt. Het Balletorkest produceerde samen met ISH onder meer de voorstellingen ‘Creatures’ en ‘Nachtraven’. Voor de productie ‘Creatures’ mochten ISH en het Balletorkest de internationale Young Audiences Music Award voor Best Large Ensemble 2016 in ontvangst nemen.

thisisish.com

Orkater

Orkater maakt oorspronkelijk en origineel theater. Het is een gezelschap van makers dat zich richt op muziektheatrale mengvormen. Het Balletorkest en Orkater produceerden educatieve familievoorstellingen. Voor de educatievoorstelling ‘De terugkeer van Hans & Grietjes’ werden beide gezelschappen onderscheiden met de Musical Awards 2016.

orkater.nl

Koninklijk Conservatorium Den Haag

Het Koninklijk Conservatorium te Den Haag is het oudste conservatorium van Nederland. Internationale topmusici en dansers geven er les op het hoogste niveau. Het Balletorkest werkt samen met het Koninklijk Conservatorium in de Masteropleiding Orkestdirectie.

koncon.nl

Conservatorium van Amsterdam

Het Conservatorium van Amsterdam (CvA) is het grootste en meest veelzijdige conservatorium in Nederland. Het leidt studenten op tot musici op het hoogste niveau. Het Balletorkest werkt samen met het conservatorium van Amsterdam in de Masteropleiding Orkestdirectie.

ahk.nl

Zakelijke partners

Ministerie van OCW

Het Ministerie van OCW streeft naar een hoogwaardig cultuuraanbod dat in het hele land voor zoveel mogelijk mensen toegankelijk is. De directie Erfgoed en Kunsten van het ministerie streeft naar een hoogwaardig cultuuraanbod dat in het hele land voor zoveel mogelijk mensen toegankelijk is. Het Ministerie stelt Het Balletorkest in staat haar activiteiten te ontplooien.

minocw.nl

&samhoud consultancy

&samhoud consultancy is een world class, visiegedreven, gewoon ongewoon adviesbureau dat duurzame en meetbare waarde creëert voor medewerkers, klanten, aandeelhouders en maatschappij. Het Balletorkest en &samhoud creëren samen waarde voor (top)management van gerenommeerde Nederlandse bedrijven.

samhoud.com

Nieuwsbrief