Over de organisatie

Visie

Ballet en dans, wat zouden zij zijn zonder muziek? Een levend orkest is de hartslag van beweging, de dragende kracht van een succesvol optreden, van intense beleving. De interactie tussen het orkest en de podiumperformance is bepalend voor de kwaliteit van de voorstelling. Dat samenspel prikkelt de zintuigen maximaal, en daagt de dansers uit tot hoogstaande artistieke prestaties. Een intense publieksbeleving is daarvan het resultaat. De combinatie dans en muziek als ultieme synthese. De passie van zien en horen worden zo samengesmeed tot een ultieme kunstvorm.

Dat is waar Het Balletorkest in gelooft.

 

Missie

Het balletorkest wil het beste balletorkest van de wereld zijn en de beste gezelschappen van de wereld begeleiden. Te beginnen in Nederland. Elke ballet- of dans uitvoering wordt zo een betere ervaring zowel voor de dansers als de toeschouwers. Het ondersteunen van ballet en dans is een specialisme dat geen enkel orkest zo perfect beheerst als Het Balletorkest.

Interactie tussen orkest en podiumperformance staat daarin centraal. Geen ander orkest in Nederland (en de rest van de wereld) kan dat zo goed.

Nieuwsbrief