HOE ANANSI THE STORIES OF THE WORLD BEVRIJDDE

Beeld: Salim Bayri

Het Balletorkest speelt:

HOE ANANSI THE STORIES OF THE WORLD BEVRIJDDE muziek van Neo Muyanga

i.s.m. Het Nationale Ballet en Nationale Opera

Anansi: Een meerstemmige familievoorstelling

In samenwerking met De Nationale Opera en Nationale Ballet brengt het Balletorkest een spannende nieuwe familievoorstelling over de belevenissen van de mythische spin Anansi. In deze familievoorstelling bevrijdt de vindingrijke spin, die iedereen te slim af is en altijd de dans weet te ontspringen, de gevangen verhalen van de wereld uit de klauwen van de sluwe tijger Tigri. Al krijgt hij deze verhalen uiteraard niet zonder slag of stoot.

DE KRACHT VAN VERHALEN VERTELLEN

Hoe Anansi the stories of the world bevrijdde schrijft geschiedenis op het toneel van Nationale Opera & Ballet. Niet eerder was een werk van een Zuid-Afrikaanse componist op dit toneel te horen. Verschillende culturen, klanken en verhalen komen op een speelse wijze in deze nieuwe creatie bij elkaar. In de kleurrijke compositie van Neo Muyanga word je meegenomen in een muzikale vertelling waarin westerse muziekstijlen zijn verweven met Afro-Caribische invloeden en West-Afrikaanse percussie. 

Regisseur Kenza Koutchoukali maakt, na Goud!, haar debuut met een voorstelling voor het grote podium van De Nationale Opera. Veelbelovende solisten en de klassiek geschoolde dansers van de Junior Company staan, in een choreografie van Shailesh Bahoran, samen met dansers uit de hiphopscene en verschillende musici uit het Balletorkest naast elkaar op het toneel. Anansi vertelt het verhaal niet alleen, want het vertellen van verhalen doe je vanuit de Afrikaanse orale traditie samen.

Laat je betoveren door de avonturen van de ondeugende spin Anansi, die al eeuwenlang een bron van vermaak en inspiratie zijn voor velen.

*Coproductie met Cape Town Opera

 

 

 

 

Speeldata:

  • 13, 17, 20, 21 november 2021 | Nationale Opera & Ballet Amsterdam

Bestel kaarten

Stop de tijd

Martin Fondse, Margriet Sjoerdsma, Vrouwkje Tuinman

Dawson

i.s.m Het Nationale Ballet, dirigent Koen Kessels

The Sleeping Beauty

i.s.m Het Nationale Ballet, choreografie: Marius Petipa / productie en regie Sir Peter Wright,
dirigent: Koen Kessels

Nieuwsbrief