Coppelia

(c) Coppelia, Moscow Classical Ballet

Het Balletorkest speelt:

Coppelia

i.s.m. Moscow Classical Ballet

Het Moscow Classical Ballet komt na hun succes van afgelopen oktober terug naar Amsterdam, ditmaal met o.a. Coppelia. Het Balletorkest, als hét orkest van de dans in Nederland, gaat de internationale samenwerking aan en spreidt het bed voor de Russische dansers in Carré.

Coppelia is een betoverend sprookje. De beroemde choreograaf George Balanchine was stellig in zijn oordeel: Als we Giselle beschouwen als de beste tragedie in de geschiedenis van het klassieke ballet, dan is Coppelia de beste komedie”

Het Moscow Classical Ballet staat onder de artistieke leiding van Natalia Kasatkina en tot voor kort Vladimir Vasiljov. Het gezelschap werd in 1966 opgericht door het ministerie van Cultuur van de Sovjetunie. Naast de legendarische huizen voor ballet en opera zoals Bolshoj in Moskou en Mariinsky (Kirov) in St. Petersburg, behoort het gezelschap tot de toonaangevende balletgezelschappen van Rusland. Natalia Kasatkina is 82 jaar en werkt nog dagelijks met de dansers. Alweer vijftig jaar is zij zonder onderbreking artistiek leider en choreograaf van Moscow Classical Ballet.

In hetzelfde weekend is ook de voorstelling Giselle te zien.

Dirigent: Sergey Kondrashev

Speeldata:

  • Zaterdag 17 maart 2018 | 20:00
  • Koninklijk Theater Carré

Bestel kaarten

Giselle

i.s.m. Het Nationale Ballet

Standalone

i.s.m. Nederlands Dans Theater

Nieuwsbrief