Dancing Apart Together

Het Balletorkest speelt:

Dancing Apart Together

i.s.m. Het Nationale Ballet

Dancing Apart Together is het creatieve antwoord op de situatie waarin we ons nu allemaal bevinden. Bestaande choreografieën worden gecombineerd met nieuwe werken van choreografen die ieder op een eigen manier laten zien welke vorm ballet op dit moment in Nederland kan aannemen.

Muziek van o.a. C. Saint- Saëns, B. Bartok, M. Ravel, J. Adams, B. Britten, M. Richter

Afstand en nabijheid
‘Social distancing’ is een uitdaging. Durven we elkaar nog wel aan te raken terwijl er ook zoveel behoefte is aan menselijk contact en intimiteit? Wat betekent saamhorigheid als je op afstand moet blijven? Deze thematiek vormt het uitgangspunt voor deze voorstelling.

Strijkers van Het Balletorkest en piano
De strijkers van Het Balletorkest en piano vormen voor nu de basis voor de muzikale begeleiding. De beperking is hierin heel voelbaar, maar verhoogt ook de focus op de muziekkeuze en er ontstaan tegelijkertijd nieuwe creatieve kansen.

Op het programma staan bestaande choreografieën en nieuwe werken van Ted Brandsen, Juanjo Arqués, Sedrig Verwoert, Milena Sidorova, David Dawson, Ernst Meisner, Annabelle Lopez Ochoa en Hans van Manen. Alle werken staan in het teken van het maken van iets nieuws vanuit wat er is, net als in onze samenleving op dit moment.

Dirigent: Matthew Rowe

Fotografie: Bart Hess

Speeldata:

  • 17, 19, 20, 22, 26, 27 en 29 september | Nationale Opera&Ballet

Bestel kaarten

Stop de tijd

Martin Fondse, Margriet Sjoerdsma, Vrouwkje Tuinman

Dawson

i.s.m Het Nationale Ballet, dirigent Koen Kessels

The Sleeping Beauty

i.s.m Het Nationale Ballet, choreografie: Marius Petipa / productie en regie Sir Peter Wright,
dirigent: Koen Kessels

Nieuwsbrief