Hans van Manen Festival

Afbeelding: Bart Hess
Beeld: Bart Hess

Het Balletorkest speelt:

Hans van Manen Festival

i.s.m. Het Nationale Ballet, de Junior Company van het Nationale Ballet, Nederlands Dans Theater 1 en 2, Introdans, het Stuttgarter Ballet , het Wiener Staatsballett en het Ballet am Rhein Düsseldorf-Duisburg.

Hans Van Manen Festival 

Een festival ter viering van de 90ste verjaardag van meesterchoreograaf Hans van Manen met een dwarsdoorsnede van zijn omvangrijke oeuvre. In dit festival werkt het Balletorkest samen met meerdere gezelschappen waaronder het Nationale Ballet, de Junior Company van het Nationale Ballet, Nederlands Dans Theater 1 en 2, Introdans, het Stuttgarter Ballet, het Wiener Staatsballett en het Ballet am Rhein Düsseldorf-Duisburg.

Vaste huischoreograaf

 

Hans van Manen (Nieuwer-Amstel, 1932) wordt internationaal erkend als een van de grootmeesters van het hedendaagse ballet. Inclusief zijn balletten voor televisie heeft hij inmiddels meer dan 150 balletten gecreëerd, alle voorzien van zijn onmiskenbare signatuur. De grote helderheid in structuur als ook de geraffineerde eenvoud van zijn choreografieën leverden hem de bijnaam ‘Mondriaan van de dans’ op. Behalve door Het Nationale Ballet en Nederlands Dans Theater – de twee voornaamste uitvoerders van zijn werk – worden zijn choreografieën door ruim negentig buitenlandse gezelschappen vertolkt.

Dirigent: Matthew Rowe en Jonathan Lo

Speeldata:

  • 8, 10, 11, 15, 16, 17, 19, 22, 23, 24, 26, 28 en 29 juni 2022| Nationale Opera & Ballet

Bestel kaarten

Stop de tijd

Martin Fondse, Margriet Sjoerdsma, Vrouwkje Tuinman

Dawson

i.s.m Het Nationale Ballet, dirigent Koen Kessels

The Sleeping Beauty

i.s.m Het Nationale Ballet, choreografie: Marius Petipa / productie en regie Sir Peter Wright,
dirigent: Koen Kessels

Nieuwsbrief