In the Dutch Mountains

Het Balletorkest speelt:

In the Dutch Mountains

i.s.m NDT 1

Een avondvullende voorstelling van Marco Goecke

Met In the Dutch Mountains overweegt Goecke de absurditeiten van het leven en bevraagt hij ons gevoel van verbondenheid, vertrouwdheid en wording. Hiervoor vindt Goecke inspiratie in verschillende bronnen, waaronder Cees Nootebooms fictieve roman In de Bergen van Nederland en het lied In the Dutch Mountains  van de Nederlandse rockband The Nits uit 1987, die als achtergrond dienen voor de sterke artistieke connecties die de choreograaf met Nederland voelt: “De manier waarop mijn leven me altijd terug naar Nederland heeft geleid, is opvallend. Ik word steeds weer naar dit land teruggetrokken.”

In 2013 trad Goecke in dienst bij NDT als associate choreograaf. Een aanstelling die hij vanaf 2023 met nog eens vier jaar zal verlengen. In de loop der jaren creëerde hij verschillende werken voor zowel NDT 1 als NDT 2, waaronder Nichts (2008), Thin Skin(2015) , Midnight Raga (2017) The Big Crying (2021), en I love you, ghosts (2022). Goecke heeft verschillende onderscheidingen ontvangen, waarvan meest recentelijk de Jiří Kylián Ring. Met ingang van seizoen 2019-2020 werd Goecke artistiek directeur van het Staatsballet Hannover.

NDT kijkt er naar uit om met deze buitengewone maker dieper in een creatief proces te duiken en is benieuwd wat het ons als gezelschap en ons publiek creatief zal brengen.

*Dit programma wordt live begeleid door Het Balletorkest.

Speeldata:

  • 9,10,11 februari | Amare, Den Haag
  • 3,4,5 maart | Amare, Den Haag

Bestel kaarten

Belle en het Beest


i.s.m. Keja Klaasje Kwestro, Erik van der Horst, Whitney Sawyer, David van Uuden, Lorenzo Capodieci

Het Zwanenmeer

i.s.m Het Nationale Ballet,
dirigent: Matthew Rowe

Dorian

i.s.m. Het Nationale Ballet en ISH,
dirigent: Karel Deseure

Nieuwsbrief