INTERNATIONAL YOUNG PATRONS GALA

Foto: Marta Syrko

Het Balletorkest speelt:

INTERNATIONAL YOUNG PATRONS GALA Tsjaikovski, Drigo, Rimski-Korsalov, Donizetti, Fokine, Mozart, Saint-Saëns, Bach, Beethoven

Het Nationale Ballet & Opera,
dirigent: Matthew Rowe + Aldert Vermeulen

Hét culturele event van het jaar. Op zaterdag 3 juni 2023 viert de Young Patrons Circle voor de vijfde keer het jonge talent van De Nationale Opera en Het Nationale Ballet met het International Young Patrons Gala. Een feestelijke avond, vol speciale optredens, extravagante outfits en inbegrepen hapjes en drankjes. Na het complete zaalprogramma (met opera, ballet en wellicht enkele verrassingen…) zal er in de foyer een groot feest plaatsvinden met een dj én alle artiesten van de avond.

Speciale 5e editie

In deze speciale jubileumeditie van het gala staan we stil bij de successen van de talentenprogramma’s, die door de Young Patrons Circle ondersteund worden. Zo is het al vijf jaar geleden dat De Nationale Opera Studio werd opgericht en bestaat de Junior Company van Het Nationale Ballet zelfs al tien jaar – belangrijke mijlpalen die we graag met iedereen willen delen én vieren. Daarom komen tijdens dit verrassingsprogramma niet alleen opera en ballet samen, maar ook verschillende alumni van deze talentenprogramma’s, wereldsterren en jonge zangers en dansers die aan het begin van hun carrière staan.

Één tipje van de sluier lichten we op: naast optredens door diverse alumni van talentenprogramma’s en ander jong zang- en danstalent, zal ‘Le Cygne van Saint-Saëns gespeeld worden door onze solo-cellist Artur Trajko.

Het IYPG is speciaal voor iedereen onder de 40 die van opera, ballet of gewoon van bijzondere gelegenheden houdt!

Dirigenten: Aldert Vermeulen en MatthewRowe

Solisten
Zangers: Inna Demenkova, Georgiy Derbas-Rikhter, Elenora Hu, Maya Gour, Ian Castro, Sam Carl, Frederik Bergman, Lucas van Lierop
cello solo: Artur Trajko

Dress code: Black Tie

SPROOKJES

Het Nationale Ballet, dirigent: Matthew Rowe

GALA

Nationale Opera & Ballet,
dirigent: Matthew Rowe

Nieuwsbrief