Kerstgala

Beeld Bart Hess

Het Balletorkest speelt:

Kerstgala

VAN NOTENKRAKER TOT BROADWAY-GLAMOUR

December is traditiegetrouw dé balletmaand. In geen andere maand bezoeken zoveel mensen, overal ter wereld, een balletvoorstelling. Dit jaar is alles anders, maar wij zijn blij om samen met Het Nationale Ballet de feestdagen samen met u te kunnen vieren. Geniet met de hele familie live online van deze prachtige, uitbundige Kerstgala met beroemde pas de deux en nieuwe werken. Het is een avond waarin het rijke, veelzijdige repertoire van Het Nationale Ballet centraal staat met fragmenten uit de grote balletklassiekers, topstukken van internationale meesterchoreografen en speciaal voor de gelegenheid gecreëerde premières.

Zo ziet u onder meer de hartstochtelijke balkon-pas de deux uit Rudi van Dantzigs Romeo en Julia en scènes uit hét kerstballet bij uitstek: Notenkraker & Muizenkoning, waaronder de betoverende dans van de Sneeuwvlokken. Grootmeester George Balanchine zorgt voor een flinke dosis glamour, met delen uit zijn verrukkelijke Broadway-ballet Who Cares?, op de speelse evergreens van componist George Gershwin.

Ook Hans van Manen en de Britse topchoreograaf Wayne McGregor zijn met hedendaagse meesterwerken vertegenwoordigd en daarnaast bevat het programma diverse verrassingen. Waaronder wereldpremières van ‘associate artist’ David Dawson en de Nederlandse Wubkje Kuindersma, die door het toonaangevende Amerikaanse Dance Magazine werd opgenomen in zijn ‘Top 25 to watch list for 2019’.

Dirigent: Matthew Rowe

Fotografie: Bart Hess

Speeldata:

  • 19 december livestream, herhaling 27 december

Bestel kaarten

Stop de tijd

Martin Fondse, Margriet Sjoerdsma, Vrouwkje Tuinman

Dawson

i.s.m Het Nationale Ballet, dirigent Koen Kessels

The Sleeping Beauty

i.s.m Het Nationale Ballet, choreografie: Marius Petipa / productie en regie Sir Peter Wright,
dirigent: Koen Kessels

Nieuwsbrief