Made in Amsterdam

Beeld: Bart Hess

Het Balletorkest speelt:

Made in Amsterdam

i.s.m. Het Nationale Ballet

Nieuwe creaties van toonaangevende choreografen

In deze aangepaste versie van Made in Amsterdam, dat door de huidige situatie omtrent het coronavirus helaas niet in zijn oorspronkelijke vorm in april kan plaatsvinden, gaan de nieuwste werken van Wubkje Kuindersma en Sedrig Verwoert in wereldpremière. Beide jonge choreografen zijn sinds begin 2021 als ‘Young Creative Associates’ verbonden aan Het Nationale Ballet. Kuindersma maakte de afgelopen jaren al diverse opvallende werken voor zowel Het Nationale Ballet als de Junior Company, waaronder haar ook in het buitenland volop geprezen duet Two and Only. Nu maakt ze Anatomy of Light, een nieuw stuk voor tien dansers op muziek van de Nederlandse componist Jacob ter Veldhuis. Uit zijn oratorium Paradiso (2001) klinkt het deel Heaven of Narcotics en daarnaast zal Artur Trajko samen met het Balletorkest het eerste deel van Veldhuis’ Rainbow Concerto (2002) voor cello en orkest vertolken.

Sedrig Verwoert presenteert zijn nieuwe ballet  ‘DO ALL DOGS GO TO HEAVEN?’  op muziek van de Amerikaanse componist, pianist, zanger en danser Julius Eastman.

Naast de premièreballetten zal ook het meesterwerk Voorbij Gegaan van toonaangevende choreograaf Rudi van Dantzig- een klassieke pas-de-deux op de etudes van componist en pianist Frédéric Chopin- te zien zijn.

Wereldpremières van Wubkje Kuindersma en Sedrig Verwoert

Dirigent: Matthew Rowe

Solist: Artur Trajko, cello

Speeldata:

  • speeldata 20, 22, 26 en 27 februari en 2 en 4 maart 2022 | Nationale Opera & Ballet

Bestel kaarten

Stop de tijd

Martin Fondse, Margriet Sjoerdsma, Vrouwkje Tuinman

Dawson

i.s.m Het Nationale Ballet, dirigent Koen Kessels

The Sleeping Beauty

i.s.m Het Nationale Ballet, choreografie: Marius Petipa / productie en regie Sir Peter Wright,
dirigent: Koen Kessels

Nieuwsbrief