Leiding geven, samenwerken, inspireren.

Een nieuw perspectief op leiderschap voor uw bedrijf? Wilt u de leiders in uw organisatie op een andere manier laten kennis maken met de leider die zij zijn? Wij kunnen u helpen. Het Balletorkest is dé specialist op het gebied van klassieke muziek en dans. Beide kunstvormen draaien om één ding: non-verbale communicatie. Dat is waar we goed in zijn. Ons specialisme stelt ons in staat om een verrassend en nieuw perspectief te bieden op leiderschap en samenwerken. Verschillende gerenommeerde bedrijven (waaronder Albert Heijn, Heineken, ProRail, Nationale Nederlanden, PGGM, ministerie van OCW) behoren of behoorden tot onze klantenkring. Zij kozen voor een of meer van de volgende drie sessies:  

Maestro voor leiders in de boardroom

Ensemble voor topmanagement

Inspiratie voor grotere groepen managers

Wij werken daarbij vaak samen met consultants & samhoud om zo een goede aansluiting met bestaande ontwikkeltrajecten te borgen. Werken zonder consultants? Ook dat kan. Heeft u interesse? Neem dan contact op met info@hetballetorkest.nl .

Klanten o.a.:

Maestro voor leiders in de boardroom

De beste leiderschapstraining die ik in jaren heb gehad. Deelnemer ETOS

In de optie Maestro draait alles om leiderschap. De deelnemers (doorgaans ervaren managers) kruipen in de rol van dirigent, en dirigeren een klein orkest. Deze setting maakt het uitstekend mogelijk om hen te laten ervaren hoe zij overtuigen als leider als het aankomt op non-verbale communicatie. Iedere deelnemer verlaat de sessie als een overtuigender leider.

De sessie van 1 dagdeel wordt verzorgd door de directeur van het orkest – Piet van Gennip – evenals de chefdirigent Matthew Rowe en musici. Geschikt voor groepen van 6 – 8 deelnemers.

 

 

Ensemble voor topmanagement

I was impressed by my own steep learning curve! Deelnemer Heineken

In de Ensemble opzet staat wederom leiderschap centraal, en wordt de samenwerking met de andere leiders aangegaan. Gebruikmakend van de basis van dirigeren en musiceren worden leiders worden uitgedaagd op hun non-verbale communicatie, inspirerende vermogens en overtuigingskracht.

Binnen het ensemble kan desgewenst de nadruk worden gelegd op teamwerk. Dit is interessant voor managementteams die willen werken aan betere onderlinge samenwerking. Het team wordt een interactief ensemble dat gaat ervaren hoe actie-reactie, anticiperen, luisteren-zenden en nog veel meer bij hen werkt.

De sessie van 1 dagdeel wordt verzorgd door de directeur van het orkest – Piet van Gennip –  evenals de chefdirigent Matthew Rowe en twee gespecialiseerde musici. Geschikt voor groepen van 6 – 16 deelnemers.

 

 

Inspiratie voor grotere groepen managers

Geweldige sessie! Deelnemer Nederlandse Foundation voor Management Development

Zoek je voor je mensen binnen je organisatie naar een inspirerend en interactief verhaal over leiderschap of samenwerking? Voor grotere groepen (20 tot 100 deelnemers) bieden we een inspiratiesessie waarbij we parallellen blootleggen tussen uw organisatie en Het Balletorkest op het gebied van leiderschap en samenwerken. U gaat muziek maken, u leert de basics van dirigeren en u ziet aansprekende filmpjes. Aan het eind van de sessie gaat u gegarandeerd met nieuwe gezamenlijke ervaringen en verse energie naar huis.

De sessie van 1 dagdeel wordt verzorgd door de directeur van het orkest – Piet van Gennip – en de chefdirigent Matthew Rowe.

 

 

Nieuwsbrief