De terugkeer van Hans & Grietje

Het Balletorkest speelt:

De terugkeer van Hans & Grietje

co-productie met Orkater

Na de hit Alice in Wonderland tovert het schrijversduo Geert Lageveen en Leopold Witte nu het bekende verhaal van Hans en Grietje om tot een muzikaal spektakel voor de hele familie. Een spannend reisverhaal dat bol staat van muziek uit het klassieke repertoire en nieuw geschreven rock ’n roll van Orkatercomponist Erik van der Horst.

 

In de pers

“De leden van Het Balletorkest vervullen hun rol met verve. Zonder bladmuziek, zelfs de cello of bas onder de arm, dwalen zij over het podium en musiceren dat het een lieve lust is, op volkomen natuurlijke wijze onderdeel van het toneelbeeld.” – Sonja de Jong (Gooi en Eemlander, 16 maart 2015)

“(…)de muzikale hervertelling van Grimms sprookje, waarin alle 45 leden van het Balletorkest spelen. Zonder bladmuziek of dirigent vertolken ze blazend, roffelend en strijkend een stel stadsbewoners, Chinees keukenpersoneel of bomen in een bos(…)” – Joukje Akveld (Parool, 16 maart 2015)

“Dit keer zijn het maar liefst 45 musici van Het Balletorkest die samen met een aantal acteurs het verhaal van De terugkeer van Hans & Grietje (6+) vertellen middels spel en muziek.” –  Esther Kleuver (De Telegraaf, 17 maart 2015)

“Grote troef van De terugkeer van Hans & Grietje zijn de vijftig musici van Het Balletorkest: in allerlei formaties (blazers, strijkers, slagwerk) en uitdossingen bevolken ze brutaal en soepel het toneel.” – Annette Embrechts (De Volkskrant, 17 maart 2015)

Speeldata:

  • 12,13,14, 20, 21,22,24,26,27,28 en 29 maart
  • 1,2,3,4,15,18,22,25,29 en 30 april
  • 1,2 en 3 mei

Bestel kaarten

Gerelateerd educatief aanbod

De Terugkeer van Hans & Grietje | 2014

SPROOKJES

Het Nationale Ballet, dirigent: Matthew Rowe

GALA

Nationale Opera & Ballet,
dirigent: Matthew Rowe

Nieuwsbrief